Kamala Harris devine prima femeie care preia prerogativele președintelui SUA

Vicepreşedintele Kamala Harris va prelua în mod temporar puterea în Statele Unite pe durata derulării evaluării medicale a preşedintelui Joseph Biden, care va include o anestezie, anunţă Casa Albă, potrivit publicaţiei The Hill.

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, a declarat că Joseph Biden va fi supus unei colonoscopii. “La fel cum a fost cazul când preşedintele George W. Bush a fost supus aceleiaşi proceduri în 2022 şi în 2007, în conformitate cu procedura prevăzută de Constituţie, preşedintele Biden îi va transfera puterea vicepreşedintelui pentru o scurtă perioadă de timp cât va fi sub anestezie“, a declarat Jen Psaki. “Vicepreşedintele va lucra din biroul situat în Aripa de Vest a Casei Albe în acest timp“, a precizat Jen Psaki.

‘Preşedintele va face o colonoscopie de rutină” la Centrul Medical Walter Reed, lângă Washington, a indicat Casa Albă. Starea medicală a preşedintelui Joseph Biden este în centrul atenţiei publice în Statele Unite. În decembrie 2019, echipa de campanie a transmis un buletin medical oficial care arăta că Joseph Biden era “sănătos” şi “apt să exercite atribuţiile de preşedinte”. Medicul personal Kevin O’Connor a raportat însă un ritm cardiac “neregulat”.

Joseph Biden va împlini sâmbătă vârsta de 79 de ani. Biden, care nu fumează şi nu consumă băuturi alcoolice, este complet vaccinat împotriva COVID-19 şi a primit a treia doză la sfârşitul lunii septembrie. El este cel mai în vârstă preşedinte din istoria SUA şi a făcut public că intenţionează să candideze la propria succesiune în 2024, dar vârsta lui alimentează speculaţiile că ar putea renunţa.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
1.3 ° C
2.2 °
1 °
71 %
0.5kmh
75 %
mie
9 °
joi
10 °
vin
11 °
sâm
5 °
Dum
5 °

Opinii