Laura Vicol (PSD) devine prima femeie care va conduce Comisia Juridică a Camerei Deputaților

Deputatul PSD Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă (46 de ani), aflată la primul mandat de parlamentar, devine prima femeie din istoria Camerei Deputaților care va conduce Comisia Juridică, de disciplină și imunități.

„Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat sprijinul pentru a ocupa funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Prima femeie președinte al acestei comisii. Le promit și lor, dar și celor care nu mă vor în această funcție că voi face totul pentru ca activitatea acestei Comisii să fie la înălțime. Sunt un om echilibrat și apreciez lucrul în echipă. #credindreptate”, a scris Vicol, joi, pe pagina sa de socializare.

Avocat din 1999, Laura Vicol este născută în Coșoveni (Dolj) și a candidat în 2020 la alegerile parlamentare pe listele PSD Dolj pentru Camera Deputaților. „Dreptatea va fi politica mea”, a fost sloganul ei de campanie.

„Noțiunile de „interlop”, „corupt” și altele similare reprezintă, în opinia mea, denumiri date de societate unor persoane care sunt acuzate de comiterea unor infracțiuni. Profesia de avocat, pe care o exercit din 1999, m-a format ca persoană echilibrată, demnă și cu principii. Unul dintre acestea este să cred în nevinovăția unui om, până la stabilirea contrariului într-un proces corect, în care acuzatul are dreptul să se poată apăra și cineva îl și ascultă. Apărarea drepturilor fundamentale ale omului este temelia unei societăți normale, sănătoase. Prin urmare, nu pot avea remușcări sau conștiința încărcată, pentru că mi-am permis să apăr sau să cred în nevinovăția lor, până la proba contrarie”, a spus ea despre clienții pe care i-a avut”, a spus Vicol, într-un interviu în QMagazine.

Preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, o prezenta pe Vicol, în noiembrie 2020, la lansarea candidaților filialei, astfel: „La Comisia Juridică vârful de lance va fi Laura Vicol, un avocat foarte cunoscut, un avocat de Înalta Curte, care va şti tot ceeea ce este necesar de modificat în legislaţie în următorii ani”.

„Am rețineri față de noțiunea de compromis în general, dar sunt deschisă la orice dialog și cale de mijloc, benefică pentru toate părțile. Știu că politica este arta posibilului și am destulă experiență de viață și avocațială pentru a găsi posibilul în ceea ce pare imposibil. În orice caz, detest compromisul care răstoarnă toate principiile. Pe acesta îl exclud, indiferent de cauzele care l-ar recomanda. Scopul nu poate scuza orice mijloace, iar mijloacele care nu pot fi scuzate de scop, îl compromit”, mai spunea Vicol, în interviul din QMagazine.

Vicol a participat la un protest organizat în fata Palatului Cotroceni, pe 17 februarie 2018, manifestație îndreptată împotriva abuzurilor din justiție.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
4.5 ° C
5.1 °
4 °
93 %
0.5kmh
90 %
mar
7 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
13 °
sâm
10 °

Opinii