Lege adoptată de Parlament: Magazinele și restaurantele, obligate să doneze sau să reducă preţul alimentelor înainte de data expirării

Lege adoptată de Parlament: Magazinele și restaurantele, obligate să doneze sau să reducă preţul alimentelor înainte de data expirării

Parlamentul a adoptat o lege prin care magazinele și restaurantele vor fi obligate să reducă preţul alimentelor înainte de data expirării, să le doneze sau să le transforme în compost ori mâncare pentru animale.

Prin această lege va fi simplificată procedura prin care ONG-urile pot să primească alimente atunci când acestea nu au un grad mare de perisabilitate.

De asemenea, restaurantele, magazinele, cantinele și autoritățile trebuie să aplice cel puțin două măsuri, printre care se află: reducerea prețului alimentelor înainte de data de expirare și folosirea hrănii pentru animale sau pentru compost.

”În România se pierd anual 2,55 milioane de tone de alimente care ar putea ajunge, de exemplu, la miile de copii care încă se culcă, zilnic, flămânzi. Lupta împotriva risipei alimentare face ca alimente care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi să devină resurse.

Legea a fost elaborată încă de la bun început de un grup transpartinic de lucru, tocmai pentru ca acest proiect să devină realitate, și iată că, după doi ani de negocieri, avem un vot final favorabil”, a declarat deputata USR Diana Buzoianu, coinițiatoare a proiectului.

Ministerul Agriculturii va crea o platformă națională de raportare a datelor cu privire la risipa alimentară de la operatori, potrivit antena3.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii