Lege promulgată: Părinții singuri nu vor mai lucra noaptea

Lege promulgată: Părinții singuri nu vor mai lucra noaptea

Persoana singură dintr-o familie monoparentală nu va mai putea fi obligată să lucreze noaptea, este o lege din Codul Muncii care a fost promulgată, miercuri, de Klaus Iohannis.

Astfel, femeile gravide, lauzele, cele care alăptează și persoana singură dintr-o familie monoparentală nu mai pot fi obligate să lucreze pe timpul nopții, conform știrileprotv.

Proiectul de lege a fost adoptat, în 30 aprilie, în Camera Deputaților și completezează Codul Muncii. Astfel, mama singură sau tatăl singur care are grijă de copil nu va mai lucra noaptea, ci va putea fi alături de micuț.

Femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii mai mici de cinci ani au prioritate la: casele de marcat, casieriile și ghişeele, „din cadrul entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea”, potrivit unui proiect de lege adoptat în toamnă de Plenul Camerei Deputaţilor.

Se acordă prioritate la casieriile/ghişeele/casele de marcat ale instituţiilor publice, precum şi la serviciile oferite de acestea, femeilor gravide, precum şi persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, cu excepţia cazurilor în care în instituţiile publice există casierii/ghişee/case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane”, prevede proiectul.

Totodată, ar trebui să existe afişe care să prevadă acordarea priorității categoriilor de persoane mai sus menționate, asta dacă nu există casierii, ghişee sau case de marcat speciale pentru ele.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.2 ° C
34.4 °
32.8 °
35 %
2.7kmh
0 %
mie
35 °
joi
39 °
vin
32 °
sâm
34 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii