Legea care reformează întreg sistemul de asistenţă socială a fost promulgată

Legea care reformează întreg sistemul de asistenţă socială a fost promulgată

Legea care reformează întreg sistemul de asistenţă socială a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi urmează să intre în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Principalele modificări vizează faptul că niciun serviciu social nu va mai putea funcţiona, nici măcar provizoriu, fără o verificare în teren a inspectorilor sociali.

În acelaşi timp, furnizorii de servicii sociale vor fi consiliaţi gratuit de reprezentanţii Agenţiei Pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale, astfel încât să cunoască toate obligaţiile pe care le au potrivit legislaţiei. Pentru încălcarea legii, amenzile cresc de cinci ori, ajungând până la 100 de mii de lei.

Cele mai mari sancţiuni sunt aplicate în cazul în care centrul funcţionează fără licenţă sau în cazul în care este refuzat accesul inspectorilor aflaţi în control. De asemenea, va fi înfiinţat Registrul naţional electronic de evidenţă a persoanelor beneficiare de servicii sociale, astfel încât inspectorii din teren să aibă, în timp real, toate datele necesare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii