fbpx

Liderul PSD: „Prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuțiile pe buget”

Liderul PSD: „Prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuțiile pe buget”

Majorarea de pensii și alte măsuri vor ține cont de bugetul de stat și, pentru prima dată în istoria postdecembristă a țării, guvernanții vor pregăti din timp bugetul pe anul viitor, potrivit declarațiilor de azi ale liderului PSD, Marcel Ciolacu. 

Precizările liderului PSD au venit în contextul în care ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat în repetate rânduri că e nevoie de renegocierea PNRR, capitolul pensii, pentru a putea fi majorate veniturile vârstnicilor. De asemenea, social-democrații mai vor renegocierea Planului și pentru ca acesta să includă investițiile în irigații.

Întrebat de presă dacă au existat discuții în coaliție despre majorarea pensiilor, Ciolacu a răspuns: „Nu, au început în coaliție discuțiile despre bugetul pe anul viitor. Am anunțat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuțiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Știți că se vota pe repede-înainte în ajun de Crăciun…

Acum premierul colectează de la toți miniștrii un draft întreg cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia. E posibil ca atât premierul, cât și eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a continuat liderul PSD.

Aceste măsuri se iau în bugetul de stat pe anul viitor, deci întâi să construim bugetul”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii