MAE monitorizează situația din Orientul Mijlociu și este în legătură cu cetățenii români

MAE monitorizează situația din Orientul Mijlociu și este în legătură cu cetățenii români

Ministerul Afacerilor Externe, prin misiunile sale diplomatice, monitorizează situația din Orientul Mijlociu și este în legătură cu cetățenii români, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Radu Filip.

Întrebat pe B1 TV despre alerta de călătorie, reprezentantul MAE a precizat: „Aceste avertismente de călătorie sunt valabile încă din luna octombrie anul trecut. De aceea, Ministerul Afacerilor Externe a subliniat, a reiterat în urmă cu aproape o săptămână recomandarea adresată tuturor cetățenilor români de a evita orice călătorie în Statul Israel, în Palestina, în Republica Libaneză și Republica Islamică Iran”.
„De asemenea, am recomandat cetățenilor români care se află în aceste state, pe teritoriul acestor state, să manifeste precauție, să se informeze din surse oficiale și cu privire la situațiile de securitate din acestea și să respecte cu strictețe eventualele recomandări sau instrucțiuni ale autorităților din aceste state”, a adăugat Radu Filip.

„Bineînțeles, prin intermediul misiunilor noastre din regiune, monitorizăm situația, suntem în legătură cu cetățenii români. Țin să precizez și să menționez faptul că, până în prezent, misiunile diplomatice, oficiile consulare nu au recepționat solicitări de sprijin sau asistență consulară. De asemenea, bineînțeles, împreună cu misiunile noastre suntem în contact direct, spațiul aerian al acestor state este deschis, nu există semnale că anumite curse aeriene s-au amânat, dar nu există solicitări din partea cetățenilor români în vederea acordării sprijinului consular”, a subliniat Radu Filip.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii