fbpx

Marcel Ciolacu, decizie în Guvern pentru familiile victimelor de la Colectiv: „Oamenii aceștia atât de crunt loviți de soartă nu trebuie umiliți!”

Marcel Ciolacu, decizie în Guvern pentru familiile victimelor de la Colectiv: „Oamenii aceștia atât de crunt loviți de soartă nu trebuie umiliți!”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat, astăzi, într-o postare pe Facebook, că în şedinţe de Guvern de astăzi va fi făcută o solicitare pentru familiile victimelor din dosarul Colectiv.

„Ministrul Finanțelor va solicita, în ședința de guvern de astăzi, luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul “Colectiv” să primească urgent despăgubirile stabilite de instanță. Oamenii aceștia atât de crunt loviți de soartă nu trebuie umiliți!

Există două variante de rezolvare a problemei astfel încât instituțiile statului desemnate de justiție cu plata despăgubirilor civile să primească fondurile necesare pentru efectuarea plăților.

Sunt convins că premierul va înțelege necesitatea unei decizii rapide astfel încât familiile victimelor de la “Colectiv” să vadă din partea statului, după atâția ani de chin, corectitudine și umanitate!”, a scris Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

O parte din despăgubiri trebuie achitate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

În general, suma medie stabilită de instanţă pe care trebuie să o primească fiecare parte civilă este de 150.000 – 250.000 de euro, dar sunt părţi civile care vor încasa 500.000 euro. Cele mai mari sume stabilite ca daune morale şi materiale se ridică la 1,5 milioane euro şi 4,6 milioane lei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii