Mersul la mall, „sport naţional” în România

Mersul la mall, „sport naţional” în România

Mersul la mall a devenit în România sport naţional, potrivit sociologilor și analiștilor. Un milion de români ajung zilnic în centrele comerciale nu doar pentru cumpărături, ci şi că să se relaxeze.

Sociologii pun acest comportament pe seama nevoii tot mai mari a românilor de a socializa după doi ani în care principala activitate în timpul liber a fost statul în faţa televizorului.

Românii ajung să viziteze centrele comerciale de 32 de milioane de ori pe lună.

Femeie, cu vârsta cuprinsă între 26-45 ani. Este portretul robot al românului care ajunge zilnic la mall. O treime dintre cei care îşi petrec cel mai mult timp în magazine sunt doar din București.

Faţă de 2019, nu doar numărul celor care ajung în mall este în creştere, ci şi suma de bani pe care o cheltuie, însă aceasta se datorează inflaţiei. Când ajung în marile centre comerciale, românii fac, în medie, cumpărături de 200 de lei.

Românii preferă marile centre comerciale pentru că aici beneficiază atât de mijloace de divertisment, cât şi de cumpărături. În România sunt 120 de mari centre comerciale, dar piaţa este în continuă dezvoltare pentru că ţara noastră este tot mai atractivă pentru companiile internaţionale de retail, potrivit unui studiu citat de Agerpres.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
16 ° C
17.2 °
13.9 °
85 %
1kmh
20 %
lun
23 °
mar
24 °
mie
25 °
joi
26 °
vin
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii