Mesajul liderului PSD în ziua în care Volodimir Zelenski a vorbit în Parlamentul României

Mesajul liderului PSD în ziua în care Volodimir Zelenski a vorbit în Parlamentul României

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a susținut un discurs în Parlament, înainte de intervenția lui Volodimir Zelenski, luni seara. Președintele PSD a declarat că agresorii din Ucraina trebuie să răspundă în fața justiției.

Respingem cu hotărâre comportamentul iresponsabil al Rusiei și cerem încetarea imediată a agresiunii Rusiei”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD s-a referit și la etnicii români din Ucraina, în discursul său de la ședința Parlamentului în care a vorbit președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Războiul e o tragedie din care nimeni nu câștigă, toți pierd. Războiul aduce doar moarte, suferință și destine distruse.

Tocmai de aceea, gândul meu se îndreaptă și către etnicii români din Cernăuți, Odessa, din toată Ucraina. Românii din Ucraina luptă pentru libertatea țării în care trăiesc și în care își cresc copiii, și cred, domnule președinte, că tocmai acest lucru reprezintă cea mai sinceră expresie a legăturii profunde dintre națiunile noastre.

Curajul dvs și al ucrainenilor, indiferent de etnie, demnitatea și hotărârea cu care luptați pentru libertate și pentru dreptul de a vă hotărî singuri soarta sunt un exemplu pentru toată lumea”, a declarat Marcel Ciolacu.

În același discurs, liderul social-deocraților a vorbit și despre atrocitățile comise de ruși în Ucraina și a insistat pe pedepsirea vinovaților.

„Ultimele zile ne-au arătat imagini oribile, greu de crezut pentru Europa secolului XXI. Imaginile din Bucha care au făcut înconjurul lumii, ne-au copleșit și revoltat pe toți.

Nu putem accepta ca autorii acestor masacre să rămână nepedepsiți. Ei trebuie să ajungă în fața justiției, să fie trași la răspundere rapid. În acest sens, sprijinim pe deplin o anchetă amănunțită din partea Curții Penale Internaționale, România alăturându-se acestui demers încă din 2 martie”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Trăiască România, trăiască Ucraina!”, a încheiat liderul PSD.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii