Meteo: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, marți, estimările meteo pentru următoarele patru săptămâni. Acestea sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Pentru săptămâna 6 – 13 septembrie, specialiștii estimează valori termice mai mici decât normalul perioadei în toată țara. Totuși, abaterea termică negativă va fi ceva mai accentuată în regiunile extracarpatice. Va ploua ceva mai puțin decât în mod obișnuit în această perioadă, mai ales în zonele montane.

În perioada 13 – 20 septembrie, valorile medii vor fi în jurul specificului perioadei, posibil ușor mai ridicate în sud-vest. Regimul pluviometric se va înscrie în normalul perioadei, cu o tendință ușor deficitară, local, în jumătatea estică a țării.

Pentru intervalul 20 – 27 septembrie, meteorologii vorbesc despre valori apropiate de specificul perioadei în întreaga țară. Cantitățile de precipitații se vor înscrie în normalul perioadei, cu posibilitatea unui ușor excedent, local.

În ultima săptămână din interval, 27 septembrie – 4 octombrie, temperaturile vor fi sub normalul perioadei, în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații estimate vor fi local deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest apropiate de cele normale.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
20.5 ° C
21.1 °
20 °
40 %
3.1kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii