Metropola TV, exclusiv: Deputatul USR Diana Stoica a povestit despre ce a văzut în orașele ucrainene cotropite de ruși

Metropola TV, exclusiv: Deputatul USR Diana Stoica a povestit despre ce a văzut în orașele ucrainene cotropite de ruși

Dezvăluiri șocante despre atrocitățile din orașele ucrainene. Deputatul USR Diana Stoica a povestit, în exclusivitate, la emisiunea 60 de minute, la Metropola TV, despre imaginile cutremurătoare pe care le-a văzut în orașele cotropite de ruși în jurul Kievului, unde au fost uciși sute de civili. Deputatul USR a făcut parte din delegația oficială a Uniunii Europene care a ajuns zilele trecute în Ucraina și a mers în localitățile Bucha și Irpin.

„Ce m-a șocat au fost mărturiile unor doamne din Bucea. Am mers împreună la groapa comună și ne-au spus că toate femeile, inclusiv copii, au fost violate de către soldații ruși acolo. Și Bucea este practic un loc unde unul din 10 locuitori au fost omorîți, torturați și omorîți și când spun torturați mă rerer la o tortură care nu mai permite identificarea ulterioară. Sunt sute de oameni omorăți și apoi ajung în gropi comune, Și nu poți să nu te pui în locul lor. Orașele acestea și satele seamănă foarte mult cu România, oamenii seamănă cu noi și în momentul în care mergi acolo te gândești că puteai fi tu, puteau fi bunicii tăi, putea fi mama ta, într-un context foarte puțin diferit. Și trebuie să spunem cu responsabilitate că ceea ce se întâmplă acolo este un genocid. Acolo nu este vorba de un război între două armate.

În momentul în care care armata rusă vine și omoară civilii, le plantează bombe în case, în frigider, în jucării astfel încât ei când ajung acasă să fie omorîți, aici nu mai vorbim de război, vorbim de genocid, vorbim de civili omorâți pe nedrept doar pentru că vor libertate și democrație în țara lor”, a spus Diana Stoica.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
28 °
25.1 °
40 %
1.5kmh
0 %
sâm
27 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii