Ministerul Educației introduce un nou tip de bursă pentru elevi

Ministerul Educației introduce un nou tip de bursă pentru elevi

Ministerul Educației introduce un nou tip de bursă pentru elevi. Scopul noii măsuri este de a motiva școlarii care au rezultate medii să progreseze.

În anul școlar 2024-2025, elevii vor avea un nou tip de bursă, respectiv cea de reziliență.

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că noul sprijin acordat are ca scop motivarea elevilor care au rezultate medii să progreseze.

Potrivit metodologiei, cuantumul bursei de rezilienţă va fi de 300 de lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obţinut cel puţin media anuală 7 şi se află în primii 30% dintre elevii din clasă din punct de vedere al rezultatelor.

Concret, elevii care, deși nu ating standardele exigenței academice pentru bursele de merit, demonstrează efort și abilitate în a depăși obstacolele și în a-și îmbunătăți performanțele școlare, având medii de peste 7, pot beneficia de bursa de reziliență.

Cu toate acestea, există și alte criterii esențiale în procesul de acordare a burselor. Potrivit metodologiei, elevii care acumulează zece absențe vor fi excluși din lista de eligibilitate pentru toate categoriile de burse: de excelență, de merit, de reziliență, sociale sau tehnologice, notează Edupedu.

În România, sunt aproximativ 3.000.000 de elevi.

Reprezentanții ministerului estimează că cel puțin 164.000 de elevi se încadrează în criteriile de eligibilitate privind acordarea burselor de reziliență.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.6 ° C
23.1 °
22.2 °
64 %
4kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii