Conform calendarului stabilit, în 20 februarie se alimentează cardurile sociale pentru cei care au optat pentru plata în cont bancar. Ulterior, în ultima parte a lunii, între 22 februarie şi ultima zi a lunii, se fac plăți prin mandat poştal. Banii sunt virați în baza convenției încheiate cu Poșta Română.

Venitul minim de incluziune se acordă persoanelor singure și familiilor cu venituri reduse, de Ministerul Muncii. Pentru a beneficia de sprijinul financiar, cei interesați trebuie să se adreseze primăriilor de care aparțin. Ei trebuie să depună o solicitare însoțită de mai multe documente justificative. Cererile se pot depune pe tot parcursul anului, dacă sunt îndeplinite criteriile legale, stabilite, potrivit evz.ro.

Pentru a beneficia de acest ajutor plătit de Ministerul Muncii, nivelul maxim al venitului net trebuie să fie de 275 lei, respectiv 400 lei dacă persoana singură a depășit vârsta de 65 ani. Pentru ajutorul pentru familia cu copii, nivelul maxim al venitului net trebuie să  nu depășească de 700 lei/membru de familie.