Ministrul Agriculturii: „Guvernul a adoptat prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial pe lanţul de procesare, distribuţie, comercializare pentru alimentele de bază”

Ministrul Agriculturii: „Guvernul a adoptat prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial pe lanţul de procesare, distribuţie, comercializare pentru alimentele de bază”

Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii, a anunțat că guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, prelungirea cu încă două luni a măsurii de plafonare a adaosului comercial pentru alimentele de bază. Lista produselor a fost modificată.

De asemenea, vedem azi că această măsură nu i-a afectat pe producătorii români şi nu a produs penurie în piaţă de alimente.
În plus, se vede că mulţi dintre cei care au criticat iniţial demersul susţin acum necesitatea prelungirii”, a declarat Florin Barbu.

„Pentru unele produse aflate în listă se ridică măsura. Mă refer la margarină, cozonac, bulion, drojdia, orezul şi carnea tocată. Sunt produse care au fost incluse înaintea sărbătorilor de iarnă, că în acea perioadă consumul lor este mai ridicat. Din practică, se constată că preţurile lor s-au stabilizat.

Am introdus în listă untul şi magiunul tradiţional, pentru că am constatat că, la aceste alimente, preţul final e semnificativ mai mare faţă de preţul de la poarta fabricii.

De asemenea, dorim protejarea producătorilor români faţă de unele produse de import slab calitative. Mă refer la magiun, la care se constată că se practică un adaos comercial foarte mare, ceea ce face că acest produs fără zahăr adăugat să fie extrem de necompetitiv faţă de produsele similare din import, care au un adaos foarte mare de zahăr. ”, a explicat ministrul Agriculturii.

„Am convenit cu comercianţii şi procesatorii ca, în perioada următoare, să demarăm un mecanism de verificare a preţurilor din care să facă parte şi dumnealor, şi instituţii ale statului, să ne asigurăm că pe termen lung nu vor mai crește speculativ preţurile.

Prin acest mecanism, vom avea garanţia că nu mai este necesar să intervenim prin act normativ”, a mai susținut ministrul Florin Barbu, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii