Ministrul Economiei, despre situația produselor cu gramaj redus

Ministrul Economiei, despre situația produselor cu gramaj redus

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a vorbit despre situația produselor cu gramaj redus care au același preț sau unul chiar mai mare, și a spus că este vorba despre o practică înșelătoare, dar nu este una generalizată.

Întrebat despre această situație pe B1 TV, ministrul Economiei a spus: „Premierul Marcel Ciolacu, în ultima ședință de Guvern, ne-a trasat nouă această sarcină, la Ministerul Economiei (…), de a veni cu o inițiativă legislativă prin care consumatorul, prin care cetățeanul să fie informat despre faptul că a scăzut gramajul păstrându-se prețul sau crescând prețul pentru un anumit produs, ceea ce este cunoscut astăzi ca și «inflation», adică inflație prin micșorarea gramajului, sau creșterea prețurilor prin micșorarea gramajului”.
„Aceasta este o practică înșelătoare. De aceea, este sub controlul Autorității pentru Protecția Consumatorului, faptul că menții același preț și scazi gramajul, păcălind consumatorul, pentru că ți se pare că de fapt prețurile n-au crescut, dar scăzând gramajul, în fapt, prețurile cresc, este o practică înșelătoare”, a adăugat oficialul social-democrat.

„Pentru acest lucru, împreună cu ANPC, lucrăm deja și avem un draft al unui act normativ care să vină să facă această reglementare. Suntem într-un circuit de avizare cu acest act normativ. Avem legislația din Franța, ne-am uitat cu foarte mare atenție ce s-a întâmplat acolo, felul în care cei din Franța reușesc să facă această avertizare atât pe produsul respectiv, prin etichetări, cât și prin niște etichete mai mari în zona produselor care temporar au o astfel de abordare de scădere a gramajului cu același preț sau cu un preț mai mare”, a continuat Radu Oprea.

„Măsurile luate de Executiv au avut efect și lucrul acesta se vede în raportul Băncii Naționale a României asupra inflației. Evident că faptul de a limita adaosul comercial pentru produsele alimentare de bază a avut efect și a avut efect în special asupra acelora cu venituri mici (…). Practica aceasta nu este o practică generalizată, de micșorare a gramajului, să nu se înțeleagă că toți producătorii fac acest lucru. Partea aceasta de limitare a adaosului comercială funcționează și a funcționat bine, are efecte”, a mai declarat ministrul.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii