Ministrul Economiei: „Vrem să avem un proiect de ţară – un avion sută la sută românesc”

Ministrul Economiei: „Vrem să avem un proiect de ţară – un avion sută la sută românesc”

Florin Spătaru (PSD), ministrul Economiei, consideră că un avion sută la sută românesc ar fi un bun proiect de țară. În acest sens, el vrea să aducă la aceeași masă toţi jucătorii din industria aeronautică. Avionul ar urma să fie utilizat la nivel mondial, a mai spus Spătaru.

Ministrul a afirmat apoi că au existat deja discuții prelimitare la compania Aerostar Bacău, din care a reieșit că „putem să facem un avion pentru partea de training a echipajelor, care să corespundă standardelor internaţionale, dar care să fie produs în România”.

„Sunt exemple că în România se poate, putem avea industrie, putem dezvolta capabilităţi pentru industria de apărare, pentru industria civilă, pentru industria aeronautică şi putem să promovăm acest sector la nivel european şi la nivel regional. (…) Această companie are tradiţie şi poate reprezenta un model de succes de tranziţie de la un anumit tip de afaceri către un alt tip de afaceri, combinând atât segmentul militar, cât şi segmentul civil”, a mai afirmat Florin Spătaru, referindu-se la Aerostar.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii