Ministrul Educației: Clarificări privind susținerea tezelor în acest semestru

Elevii cu vulnerabilități certificate medical, care fac școala online, nu vor putea susține tezele online, acestea fiind obligatoriu să fie date cu prezență fizică, așa cum se întâmplă și în cazul examenelor naționale – Evaluare Națională și Bacalaureat. Este precizarea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a afirmat însă că există excepții pentru cazuri medicale grave ce necesită internare sau pentru elevii cu cerințe educaționale speciale și a amintit că tezele pe semestrul I pot fi susținute și în semestrul al II-lea, până la vacanța de vară.

„Tezele nu se pot da online, nici Evaluarea Natională și nici Bacalaureatul. Dacă sunt cazuri medicale grave, elevi cu CES, aceștia pot da tezele și la domiciliu sau în spital. Dacă au vulnerabilități certificate care împiedică prezența fizică, pot da oricând aceste teze, după revenirea la școală, chiar dacă acest lucru se întâmpla semestrul următor”, a spus ministrul pentru hotnews.ro.

Amintim că numărul de teze a fost redus – elevii de clasa a opta vor susține doar două în loc de trei, iar cei de liceu, doar trei în loc de patru. Ele se pot da începând cu data de 6 decembrie. „Tezele se vor putea susține începând cu data de 6 decembrie. Va fi la latitudinea fiecărui cadru didactic așa încât elevilor să le rămână timp pentru corectarea situației.

Pentru elevii care nu vor putea să susțină teze cu prezență fizică din motive independente de voința lor, cazuri de infectare și carantinare, acest lucru se va putea face, există bază legală, după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul al II-lea.

Am reglementat ca tezele din semestrul I pot fi date după revenirea copilului la școala, cu prezenta fizica, oricând pe parcursul semestrului 2, pana in vară”, afirma Cîmpeanu, la începutul lunii noiembrie.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
2.5 ° C
2.8 °
2 °
90 %
0.5kmh
90 %
Dum
4 °
lun
9 °
mar
8 °
mie
4 °
joi
7 °

Opinii