Ministrul Educaţiei, despre importanța examenului de bacalaureat

Ministrul Educaţiei, despre importanța examenului de bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a vorbit despre examenul de bacalaureat. Ministrul a spus că examenul maturității certifică nişte competenţe ale absolventului, iar subiectele nu vor fi grele și că vor fi create pentru nivelul mediu.

„Examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului. Aceste competenţe, pentru a putea fi recunoscute şi în ţară, dar şi de către partenerii noştri europeni, trebuie să fie garantate. De aceea subiectele nu variază, dar variază mijloacele de sprijin pentru ca acei copii care au cerinţe educaţionale speciale să poată să îndeplinească standardul de evaluare. Asta înseamnă timp prelungit, măsuri şi materiale ajutătoare, tocmai în ideea în care diploma pe care ei o obţin să nu poată fi contestată de nimeni.
Eu sunt deschisă vizavi de ce alte măsuri putem să luăm în aşa fel încât ei să fie sprijiniţi să se respecte particularităţile de învăţare pe care eu le au, dar cred că este nevoie să păstrăm încrederea în diploma pe care un absolvent de liceu o obţine”, a explicat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă la Câmpulung, conform Agerpres.

Ligia Deca a mai spus că subiectele la bacalaureat nu vor fi grele, ci vor fi create pentru nivel mediu şi pentru certificarea unei competenţe medii.

„Tocmai din acest motiv ele trebuie să fie respectate pentru toţi absolvenţii. Putem discuta despre cele mai potrivite măsuri de sprijin tocmai pentru că acei elevii cu tulburări din spectrul autist au o capacitate intelectuală sporită. Este vorba doar despre adecvarea la particularităţile lor”, a mai precizat ministrul.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii