Ministrul Sănătăţii: Precizări despre campania de vaccinare antigripală 2022-2023, dar și despre noi investiţii

Ministrul Sănătăţii: Precizări despre campania de vaccinare antigripală 2022-2023, dar și despre noi investiţii

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit într-o conferinţă de presă organizată de către ministerul pe care îl conduce, despre campania de vaccinare antigripală 2022-2023, dar și despre noi investiţii în 30 de secţii de ambulatoriu de specialitate din ţară, realizate prin PNRR.

„Beneficiarii campaniei de vaccinare antigripală sunt pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele cu vârste peste 65 de ani, gravidele, copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire şi personalul medical sau de îngrijire din aceste centre.

Este primul an, cel puţin din istoria pe care o cunosc eu, începând din anul 2001, când vaccinul gripal este adus în luna septembrie.

„Putem discuta de clădiri noi, de reabilitare sau de modernizare a unor a de clădiri, unele dintre clădiri și nu în ultimul rând, e un lucru pe care o să încercăm să-l discutăm cât mai rapid cu autoritățile locale, acolo unde există, de exemplu, spitale mici care au adresabilitate scăzută, au mai puțin personal medical.

Minim 30 de ambulatori vor fi realizate prin acest apel deschis competitiv, cu un buget total de 80 de milioane de euro fără TVA, iar suma maximă nerambursabilă care poate fi primită de un astfel de proiect e de 2,6 milioane de euro fără TVA”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit Antena 3.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
2.8 ° C
3.9 °
1.6 °
85 %
1.5kmh
100 %
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
5 °
mar
5 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii