Ministrul Sănătăţii: Va crește numărul de cazuri Covid 19, dar nu vor fi atât de multe grave

Ministrul Sănătăţii: Va crește numărul de cazuri Covid 19, dar nu vor fi atât de multe grave

În perioada următoare vor creşte cazurile de COVID-19, dar nu vor mai fi cazuri grave, mai ales dacă cei care fac parte din categoriile de risc se vor vaccina, apreciază ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Într-o intervenție la un post tv de știri, Rafila a explicat că medicii de familie vor administra vaccinul anti-Covid, dar acesta poate fi administrat şi în centrele de vaccinare încă funcţionale.

”Noi punem la dispoziţie centre de vaccinare în principalele oraşe din România, plus medicii de familie sunt îndemnaţi să solicite acest vaccin pentru pacienţii de pe listele lor. Şi mă refer în primul rând la pacienţii cu vârsta de peste 65 de ani şi toţi cei care au boli cronice care pot să predispună la complicaţii. Practic, ca să oprim acest val de viroze şi mai ales boli complicate, decese, avem la îndemână vaccinarea atât împotriva gripei, cât şi împotriva infecţiei cu noul coronavirus, cu o doză suplimentară, a treia sau a patra, după caz, cum va fi adaptat tulpinii circulante din acest moment care circulă în Europa. Şi în sfârşit, şi noi avem, la fel ca şi celelalte ţări, acest vaccin disponibil,  a venit, prima tranşă se găseşte în ţară”, a declarat Rafila.

Orice persoană adultă sau orice tânăr cu vârsta mai mare de 12 ani se poate vaccina cu doză de rapel, dar recomandarea expresă este pentru persoanele vârstnice sau pentru cei care au boli cronice, a completat Alexandru Rafila.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii