Minorii din România nu mai pot cumpăra țigări electronice

Minorii din România nu mai pot cumpăra țigări electronice

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice vânzarea către minori a ţigărilor electronice, a dispozitivelor de încălzire a tutunului şi a pliculeţelor cu nicotină pentru uz oral, inclusiv prin intermediul automatelor comerciale.

Operatorii economici care nu vor respecta legea, vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 100.000 lei, în funcţie de gravitatea faptei.

De asemenea, Ministerul Educaţiei are obligaţia să stabilească sancţiunile aplicate elevilor care folosesc aceste produse în incinta unităţilor de învăţământ, potrivit Radio România București FM.

De asemenea, se interzice comercializarea prin automate a tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice, a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării pliculeţelor cu nicotină pentru uz oral şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, prevede un amendament adoptat.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii