Modificările pe care le aduce Google în programele pentru educație

Modificările pe care le aduce Google în programele pentru educație

Compania Google va introduce în lunile următoare peste 50 de modificări și opțiuni noi în pachetul său de programe pentru educație.

În primul rând, aplicația își schimbă numele din G Suite for Education în Google Workspace for Education. Modificările dintre care o parte sunt determinate din “lecțiile” predării la distanță în timpul pandemiei.

Rebranding-ul G Suite conține mai multe paliere: ediția gratuită, G Suite for Education, e redenumită Google Workspace for Education Fundamentals, iar G Suite Enterprise for Education este redenumită Google Workspace for Education Plus, trecerea clienților din Enterprise în Workspace Plus făcându-se automat.

De asemenea, Google a anunțat și schimbări care vor fi introduse treptat, cu variații de la o zonă la alta, începând cu lunile următoare.

Vor exista instrumente de monitorizare a gradului de implicare a elevilor în timpul cursurilor și diverse instrumente de predare online din alte surse vor putea fi integrate în Classroom de către profesori.

Meet va putea fi folosit doar în grupe restrânse, iar mai mulți profesori pot avea simultan statutul de gazdă a sesiunii. În plus, va exista posibilitatea de a “pune pe mute” toți participanții la o videoconferință și de a controla când aceștia pot porni microfonul (în caz că profesorul nu dorește să fie întrerupt, de exemplu).

Compania introduce și schimbări în politica privind stocarea datelor. Dacă, până acum, pentru unele instituții Google oferea spațiu de stocare nelimitat, va folosi un model de stocare la comun pentru unitățile școlare, pornind de la 100TB – politică ce va fi aplicată de anul viitor, potrivit edupedu.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
8.3 ° C
9.9 °
6 °
87 %
7.7kmh
100 %
vin
16 °
sâm
13 °
Dum
13 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii