Noi reguli europene pentru platformele de închiriat cazări

Noi reguli europene pentru platformele de închiriat cazări

Parlamentul European a adoptat noi reguli pentru închirierea pe termen scurt prin platforme precum Airbnb, Booking, Expedia, TripAdvisor și altele.

În martie a.c., Parlamentul a adoptat cerințe armonizate cu privire la modul în care ar trebui colectate și partajate datele referitoare la serviciile de închiriere pe termen scurt (STR), cu 493 de voturi pentru, 14 împotrivă și 33 de abțineri.

Rolul acestor reguli este de a promova economia de platformă transparentă și responsabilă în UE, protejând în același timp consumatorii de ofertele frauduloase de închiriere pe termen scurt.

Platformele online care facilitează servicii de închiriere pe termen scurt trebuie să respecte obligațiile privind procedurile de înregistrare și partajarea datelor pentru proprietățile pe care le listează și care sunt situate în zonele în care există un proces de înregistrare.

O procedură simplă de înregistrare online va permite autorităților relevante să identifice gazda și unitatea lor și să le verifice informațiile.

Prin urmare, platformele online sunt obligate să se asigure că informațiile furnizate de gazde sunt fiabile și complete și că numărul de înregistrare este vizibil clar pe lista corespunzătoare.

Volumul serviciilor de închiriere de cazare pe termen scurt a crescut semnificativ odată cu extinderea platformelor online precum Airbnb, Booking, Expedia și TripAdvisor.

La momentul actual, acest tip de cazare cuprinde aproximativ un sfert din totalul cazărilor turistice din UE, potrivit antena3.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
nori împrăștiați
23 ° C
23.3 °
22 °
82 %
1.5kmh
40 %
joi
26 °
vin
29 °
sâm
31 °
Dum
35 °
lun
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii