fbpx

Noi vaccinuri anti-Covid, în faza de testare

Noi vaccinuri anti-Covid, în faza de testare

Luna aceasta începe testarea clinică a vaccinurilor pentru noile variante de Covid-19, după cum notează Financial Times.

BioNTech și Pfizer vor începe luna aceasta un studiu clinic al unui vaccin anti-Covid-19 adaptat la variantele BA.4 și BA.5 ale Omicron. Directorul executiv al BioNTech a declarat că firma își extinde capacitatea de producție, urmărind „o protecție prelungită și largă”.

Compania se așteaptă să poată începe să livreze dozele pentru variantele BA.4 și BA.5 din octombrie, la timp pentru campaniile naționale de vaccinare de toamnă.

După teste, sunt așteptate aprobările autorităţilor de reglementare pentru ca vaccinurile adaptate să ajungă la populație. Deocamdată, cererile pentru vaccinuri sunt în scădere, având în vedere că în multe state populația a primit dozele 3 și 4.

Compania BioNTech se așteaptă însă ca, odată cu noile variante ale serului, vânzările să crească pe final de an. Vânzările și câștigurile în al doilea trimestru au avut o scădere cu 40% față de anul trecut, cu venituri de 3,2 miliarde de euro şi profit de 1,6 de miliarde de euro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii