Noile măsuri fiscale: Tichetele de masă nu vor mai fi acordate bugetarilor cu salariul net de peste 8.000 de lei

Noile măsuri fiscale: Tichetele de masă nu vor mai fi acordate bugetarilor cu salariul net de peste 8.000 de lei

Noile măsuri fiscale îi vor afecta pe cei cu venituri lunare de peste 8.000 de lei net. Concret, aceștia vor rămâne fără bonuri de masă, iar anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu.
Precizăm că decizia apare într-un pachet de măsuri fiscale pe care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, conform declarațiilor oficiale.
Marcel Ciolacu a răspuns că „Nu va fi nimic impozitat, la orice venit se plătește CASS, nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 de lei la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie la 40 de lei.”
Premierul a ținut să menționeze că salariații de la stat cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de bonurile de masă, conform news.ro.
„Acele tichete se dau într-un număr destul de consistent în acest moment, cu adevărat nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri peste 8.000 de lei net, (…) Marea problema este în primul rând că la emitere se cere comision 3%, la colectare se cere 3% iar la cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect. Nu vor dispărea, și societatea respectivă trebuie să trăiască din ceva, dar mi se par niște comisioane mult prea mari care se reflectă în prețul alimentelor. Soluția este să stăm la masă și să hotărâm”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a mai precizat și că măsurile fiscale sunt agreate de o luna de zile și că nimic nu se va face pe ascuns.

”Eu mi-aș dori să fac o ședința extraordinară, să bag pe prima lectură. Astăzi, cu certitudine voi avea o discuție cu ministrul de Finanțe și cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, să le punem în transparență, prima lectură, astfel încât să închidem tot calendarul. Deci nu va fi nimic ascuns”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii