Nou studiu: Riscurile obezității la copii

Nou studiu: Riscurile obezității la copii

Un nou studiu a identificat o legătură îngrijorătoare între obezitatea infantilă și problemele musculo-scheletice. Cercetarea, publicată în revista Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie, relatează Mediafax.

Obezitatea infantilă este definită ca un exces de greutate corporală care poate afecta negativ sănătatea copilului. Se determină prin calcularea indicelui de masă corporală (IMC) al copilului, care ia în considerare înălțimea și greutatea sa, conform news-medical.

Problemele musculo-scheletice se referă la afecțiunile care afectează oasele, mușchii, articulațiile și țesuturile conjunctive. Durerile de spate, durerile de genunchi și artrita sunt exemple comune.

Studiul a constatat că fetele cu obezitate, atât din clasele primare, cât și din gimnaziu, au avut un risc mai mare de a consulta un medic pentru probleme musculo-scheletice, comparativ cu fetele cu o greutate normală.

Băieții din gimnaziu cu subponderalitate au avut un risc mai mic de a consulta un medic pentru probleme musculo-scheletice, comparativ cu băieții cu o greutate normală.
Durerile de genunchi și de spate au fost cele mai frecvente probleme musculo-scheletice întâmpinate de copii.

Cercetările anterioare au sugerat o legătură între excesul de greutate și un risc crescut de probleme musculare la copii, dar dovezile erau în mare parte de calitate moderată spre slabă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii