Noua ediţie a Ghidului asiguratului. Cine poate beneficia și de servicii de îngrijire la domiciliu

Noua ediţie a Ghidului asiguratului. Cine poate beneficia și de servicii de îngrijire la domiciliu

Noua ediţie a Ghidului asiguratului arată că anumiți pacienți din țara noastră pot beneficia și de servicii de îngrijire la domiciliu.

Îngrijirile medicale la domiciliu sunt recomandate în cazul pacienților imobilizați 50% la pat sau fotoliu (ECOG3) sau celor complet imobilizați la pat, dependenți total de altă persoană pentru îngrijirea de bază (ECOG4).

Printre cele mai întâlnite îngrijiri medicale acordate la domiciliu se numără măsurarea parametrilor fiziologici, respectiv temperatură, puls, tensiune arterială și altele, administrarea medicamentelor, manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor vasculare și pulmonare, îngrijirea leziunilor și kinetoterapia, potrivit antena3.ro.

Pacienții adulți pot beneficia de îngrijire la domiciliu pe perioada recomandată de medic, dar care nu poate fi mai mare de 90 de zile de îngrijiri în ultimele 11 luni (se pot stabili mai multe perioade).

În schimb, cei ce nu au împlinit 18 ani pot beneficia de 180 de zile de îngrijiri în ultimele 11 luni.

Un singur interval de îngrijire la domiciliu poate fi, în funcție de recomandarea medicului, de cel mult 30 de zile.

Serviciile de îngrijiri paliative la domiciliu se acordă asiguraților pe bază de recomandare, eliberată de medicii de familie, medicii specialiști din ambulatoriul de specialitate, inclusiv medicii cu atestat de studii complementare în îngrijiri paliative, precum și medicii specialiști din spital, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Un asigurat poate beneficia de 90 de zile de îngrijiri/ în ultimele 11 luni în mai multe etape (episoade de îngrijire), respectiv 180 de zile de îngrijiri/ în ultimele 11 luni pentru pacienții cu vârsta sub 18 ani.

Un episod de îngrijire este de maximum 30 de zile de îngrijiri. Serviciile de îngrijiri paliative la domiciliu se acordă conform unui plan de îngrijiri stabilit de către medicul cu atestat în îngrijiri paliative care își desfășoară activitatea la furnizorul de îngrijiri paliative, în funcție de nevoile pacientului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii