Părinții din România pot primi bani pentru a achita taxele la creșă sau la grădiniță

Părinții din România pot primi bani pentru a achita taxele la creșă sau la grădiniță

Părinții pot primi bani pentru a achita taxele la creșă sau la grădiniță. Este vorba de o sumă maximă de 1.500 de lei pentru fiecare copil, sumă care vine direct de la angajator.

Românii plătesc în fiecare lună de la câteva sute de lei până la câteva mii de lei pentru a-și trimite copiii la grădiniță sau la creșă. Costurile cele mai mari sunt la privat, în timp ce la stat se plătește mai puțin, însă locurile sunt limitate.

Anul acesta părinții pot primi un sprijin pentru plata taxelor la grădiniță sau creșă chiar din partea angajatorului. Este vorba despre o nouă facilitate pentru românii care lucrează la firme plătitoare de impozit pe profit. Suma poate fi de maximum 1.500 de lei pentru fiecare copil, iar companiile își vor deduce banii din impozitul pe profit.

Această facilitate depinde de angajator, fiind opțională. Pentru salariat ar fi un venit neimpozabil. Dacă angajatorul vrea să mărească salariul ca să nu plătească CAS, CASS, impozit, atunci poate să îi ofere această facilitate, după cum a explicat un analist fiscal pentru Digi 24.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.6 ° C
23.1 °
22.2 °
64 %
4kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii