Părinții elevilor de la școlile din București vor primi chestionarul antidrog

Părinții elevilor de la școlile din București vor primi chestionarul antidrog

Părinții elevilor de la școlile din București vor primi în curând chestionarul antidrog. Prefectul Rareș Hopincă a precizat pentru Edupedu.ro că acesta va cuprinde trei teme: testarea unui elev în caz de suspiciune de consum de droguri, analize periodice decontate de stat și ore antidrog în unitățile de învățământ.

„Am creat un chestionar împreună cu sociologi și psihologi voluntari. Lucrăm la el de mai bine de o lună, l-am finalizat, iar săptămâna viitoare, marți (n. red 17 octombrie) îl vom valida împreună cu Inspectoratul Școlar, care ne va ajuta cu diseminarea acestuia la nivelul școlilor”, a spus Rareș Hopincă.

Una dintre temele din chestionar se referă la posibila introducere a unor analize periodice care să fie decontate de stat și să fie efectuate în clinici specializate.

„Rezultatele analizelor vor fi confidențiale, doar părinții vor avea acces la rezultatul analizelor și mai departe este decizia directă a părintelui, dar trebuie în mod evident ajutat de către instituțiile statului prin programe specializate. Dar este decizia părintelui să ducă copilul la terapie, la consiliere, să găsim împreună modul de a remedia acest acest comportament al copilului pornind de la ideea că acel copil care a ajuns în contact cu acest flagel al drogurilor nu este nicidecum un infractor și este un pacient, este un copil vulnerabil care are nevoie de ajutor ca să treacă peste acest pericol”, a adăugat Rareș Hopincă.

Încă nu a fost stabilită vârsta de la care vor fi vizați elevii de aceste propuneri de măsuri.

„Singurul element de dezbatere cu Inspectoratul Școlar este legat de vârsta la care să se aplice propunerile. Opinia mea personală este că de la clasa a VII-a, dar să vedem care este opinia Inspectoratului Școlar”, a mai declarat prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, pentru Edupedu.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii