Parlamentul va avea o capelă ortodoxă. Va fi inaugurată pe 25 martie

Parlamentul va avea o capelă ortodoxă. Va fi inaugurată pe 25 martie

Deputații și senatorii vor să aibă un spațiu special pentru rugăciuni și slujbe chiar la locul de muncă. Așa că în clădirea Parlamentului va fi ridicată o capela ortodoxă. Va fi sfințită și inaugurată pe 25 martie, de Buna Vestire. Inițiativa aparține președintelui Camerei Deputaților și a fost bine primită de parlamentari.

Argumentul invocat este numărul majoritar al populației ortodoxe din România, peste 90 la sută.

Un spațiu sacru care să îi apropie mai mult pe parlamentari de ortodoxie. Acesta ar fi scopul capelei, după cum se arată în memorandmul adoptat de Conducerea Parlamentului. În una dintre sălile de la Camera Deputaților va fi amenajată capela ortodoxă.

Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților: „Cred că suntem ultimul parlament din Europa care nu are un astfel de spațiu, e o idee mai veche, s-a mai discutat despre ea. Am identificat de principiu un astfel de spațiu. În ceea ce privește partea bisericească nu o stabilesc nici eu, nici ceilalți din Camera Deputaților”.

De organizarea activităților de la Capela se va ocupă Patriarhia Română. Parlamentul și Patriarhia colaborează deja pentru începerea lucrărilor și dotarea cu mobilier ecleziastic.

La capela, parlamentarii, funcționarii, dar și vizitatorii se vor putea ruga și reculege.

Parlamentarii sunt deschiși să aloce spații de rugăciune și pentru alte confesiuni religioase, dacă va fi cerere, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.9 ° C
16 °
12.2 °
66 %
3.6kmh
0 %
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °
Dum
19 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii