Pelerinaj în București, la moaștele Sfântului Nicolae

Pelerinaj în București, la moaștele Sfântului Nicolae

Sute de oameni au fost duminică în pelerinaj la moaștele Sfântului Nicolae, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București. Pelerinajul continuă, având în vedere că pe 6 decembrie este sărbătoarea Sfântului Nicolae. Pe 5 decembrie este noaptea de Ajun de Sfântul Nicolae și momentul în care Moș Nicolae vine cu daruri atât la cei mici, cât și la cei mari.  

Credincioșii au venit pentru a se închina la racla cu mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, dar și la brâul Maicii Domnului, care a fost adus tocmai din Grecia.

Brâul Maicii Domnului, a fost adus pentru prima dată aici, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București și tocmai de aceea și numărul mare de credincioși.

Sunt așteptați și în zilele următoare sute de credincioși din toată țara, dar și din capitală.

Și brâul Maicii Domnului și mâna dreaptă a Sfântului Nicolae se vor afla în Biserica Sfântul Gheorghe Nou, până miercuri pe 7 decembrie, la orele 22.

Potrivit tradiției Bisericii Ortodoxe, cinstitul brâu al Maicii Domnului a fost țesut din fire de cămilă de însăși Fecioara Maria.

Tocmai de aceea reprezintă și unul dintre cele mai importante simboluri al Bisericii Ortodoxe Române, potrivit antena3.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
3.4 ° C
3.9 °
2.1 °
84 %
4.6kmh
0 %
joi
3 °
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
1 °
lun
1 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii