Pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10 la sută din 2023

Pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10 la sută din 2023

Pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10 la sută din 2023, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi. Mai întâi ar fi vorba despre creșterea pensiilor cu 10% + sprijin pentru cei mai săraci pensionari pentru iarnă, respectiv majorarea pensiilor cu 15% pentru toți pensionarii.

„Noi, PSD, nu ne-am schimbat opțiunea. Am spus din august că se impune o majorare de cel puțin 10%. A prezentat și Marcel Ciolacu versiunea pentru o majorare de 15%, aici vorbit despre cei cu contributivitate.

Vorbim despre o majorare de 10% și pentru iarnă să sprijinim categoriile vulnerabile. Suntem în dezbateri, pe ultima sută de metri a bugetului pentru 2023. Trebuie ca aceste majorări să meargă cu alte măsuri (…), prețurile din energie, protejarea locurilor de muncă.

Voi rămâne echilibrat și am să fac anunțul final prin intermediul liderilor coaliției. Suntem pe final cu construcția bugetului și când îl vom depune în primă lectură, în guvern, se va regăsi și suma de bani, cu majorarea punctului de pensiile și intențiile pentru perioada de iarnă”, a declarat Marius Budăi la RTV.

Varianta cu cele mai mari șanse de implementare ar fi cea în care toate pensiile vor crește cu 10%, iar cei care înacsează pensii de sub 2.200 de lei să primească un ajutor pentru achitarea facturilor la energie, de la guvern.

„Aș opta pentru o variantă care să sprijine și categoriile vulnerabile. Suntem obligați să implementăm această solidaritate socială, pentru a ieși într-un mod cât mai bun din această iarnă”, a transmis ministrul.

„Pensiile vor fi majorate prin majorarea punctului de pensie”, a conchis Marius Budăi.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
2.3 ° C
3.8 °
-1.1 °
79 %
4.1kmh
0 %
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
2 °
lun
2 °
mar
-2 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii