Poliţia Română: Peste 700 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen – depistate în ultima săptămână

Poliţia Română: Peste 700 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen – depistate în ultima săptămână

Peste 700 de persoane ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost depistate în ultima săptămână, a informat Poliţia Română.

Potrivit unui comunicat al IGPR  în perioada 5 – 11 aprilie 2024, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 716 persoane, 64 de autovehicule şi 49 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, arată sursa citată, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 536 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Poliţiştii români au pus în aplicare 23 de mandate europene de arestare, au depistat 56 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 252 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi opt persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen”, se precizează în comunicat.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 33 de documente, fiind găsite şi 61 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, menţionează sursa citată.

Totodată, 180 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 19 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de către autorităţile române”, arată Inspectoratul, care adaugă că partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 16 documente şi trei autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii