Poluare în București: Garda de mediu anunță amenzi pentru Primăria Capitalei

Poluare în București: Garda de mediu anunță amenzi pentru Primăria Capitalei

Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, spune că este pentru a 14-a oară în acest an când se înregistrează depășiri ale indicilor de poluare și tot a 14-a oară când Primăria Capitalei a fost notificată.

Traficul – este principala cauză. Situația din acest weekend are, însă, și o altă explicație.

“Vorbim de 3 zile cu calm atmosferic total, condiții nefavorabile dispersiei poluanților în atmosferă și, ca urmare, putem avea valori ridicate ale acestor indicatori”, a spus Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, la Radio Europa FM.

Faptul că recordul de poluare din acest an s-a înregistrat într-o zi de weekend, când traficul a fost mai redus decât în alte zile, este – spune Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan – o consecință a acumulării noxelor din timpul săptămânii, coroborată cu lipsa vântului.

Primăria Capitalei avea termen până la jumătatea lunii februarie să ia anumite măsuri pentru reducerea poluării.

“Pentru nerealizarea măsurilor și condițiilor pe care le vedem acuma, probabil, colegii de la Garda de Mediu București le va aplica o sancțiune. Acasta poate fi în cunatum de la 50.000 de lei la 100.000 lei.”
Contactat de Europa FM, primarul general, Nicușor Dan, nu a răspuns solicitării de a da o declarație pe acest subiect.

Platforma de monitorizare a calității aerului, aerlive.ro prezenta duminică, la ora prânzului, nivel maxim de poluare în capitală, majoritatea zonelor având un indice între 90 și 100 – ceea ce înseamnă poluare foarte ridicată, spre maximă.

Traficul este problema – spun specialiștii de la Garda de Mediu.

Bucureștiul se află, însă, în procedură de infrigment din cauza poluării. Adică de atenționare de către Comisia Europeană pentru încălcarea unor obligații. În lipsa unor măsuri, Capitala poate fi acționată în judecată la Curtea Europeană de Justiție.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii