Prefectul Capitalei despre Clotilde Armand, acuzată de ANI de incompatibilitate

Prefectul Capitalei despre Clotilde Armand, acuzată de ANI de incompatibilitate

Clotilde Armand, acuzată de ANI de incompatibilitate, va rămâne în funcția de primar al Sectorului 1 până la o decizie judecătorească definitivă.

„Beneficiază de prezumția de nevinovăție. Mandatul încetează cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești. Ulterior, CL desemnează un viceprimar care preia atribuțiile primarului. E o problemă a instanței de judecată, depinde cât va dura judecarea sesizării. Beneficiind de prezumția de nevinovăție își exercită în continuare funcția de primar”, spune prefectul Capitalei, Toni Greblă, despre Clotilde Armand.

Agenția Națională de Integritate a acuzat-o pe Clotilde Armand de incompatibilitate și a sesizat Parchetul General.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5  dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, se arată în comunicatul transmis marți de ANI.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
23.1 ° C
24.4 °
22 °
73 %
3.1kmh
0 %
sâm
33 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
30 °
mie
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii