Prefectul Capitalei solicită interzicerea comercializării de materiale pirotehnice pentru sărbători

Prefectul Capitalei solicită interzicerea comercializării de materiale pirotehnice pentru sărbători

Prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă, a cerut primăriilor de sector și Primăriei Generale să nu elibereze avize pentru vânzarea de materiale pirotehnice, în urma unei hotărâri adoptată în ședința Colegiului Prefectural de luni.

Prefectul municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a convocat astăzi şedinţa Colegiului Prefectural al Municipiului Bucureşti. În cadrul acesteia a fost adoptată Hotărârea nr. 8/27.11.2023, prin care se solicită Primăriilor de Sector, Primăriei Municipiului Bucureşti şi Administraţiei Străzilor să nu emită avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al municipiului Bucureşti, în vederea comercializării articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vânzării şi utilizării acestora şi pentru prevenirea accidentelor provocate de acestea”, a anunţat luni Prefectura Capitalei.

Sărbătorile aduc cu ele bucurie şi entuziasm, dar nu putem ignora faptul că petardele şi artificiile aduc o doză considerabilă de pericol şi disconfort. Acestea provoacă, în fiecare an, accidente grave, incendii şi au efecte nocive asupra mediului înconjurător. Consider că propunerea de a descuraja comercializarea acestor articole nu este doar un act de prudenţă, ci şi o modalitate de a ne asigura că sărbătorile rămân un motiv de bucurie. Este o decizie de oportunitate, pe care fiecare comunitate trebuie să o analizeze, pentru a sărbători într-un mod responsabil fără a pune în pericol siguranţa noastră şi a celor din jur.”, a mai spus prefectul municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.9 ° C
11.6 °
5 °
60 %
2.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
5 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii