Premierul Florin Cîțu, declarații de presă la Palatul Victoria în legatură cu incidentul de la Victor Babeș /Video

Premierul Florin Cîțu, declarații de presă la Palatul Victoria în legatură cu incidentul de la Victor Babeș /Video

Premierul Florin Cîţu a făcut, luni seară, declaraţii de presă, după ce trei pacienţi internaţi în unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeş au murit (luni seară) din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen. La conferinţa de presă a participat și şeful DSU, Raed Arafat.

Principalele declaraţii:

Florin Cîţu: „Vom încerca să avem mai multe paturi ATI, aşa cum am cerut acum câteva luni de zile, pentru că în continuare suntem în luptă cu pandemia. (…) Nu putem garanta că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla, dar sper că nu se va mai întâmpla aşa ceva. A început deja o anchetă şi mă voi asigura că va fi una transparantă, iar cei vinovaţi vor răspunde.  Raed Arafat: „Instalaţia de oxigen se face de către firme autorizate. Această instalaţie e făcută de o firmă autorizată, contractată de spital. E făcut totul corect, nu e nimic improvizat, iar acest TIR a funcţionat luni de zile în Argeş până a ajuns aici. A funcţionat şi acolo, a funcţionat şi în ultimele zile fără probleme. Urmează să descoperim de ce s-a întâmplat astăzi asta. Mai mult nu pot spune. Aşteptăm ancheta”.

Raed Arafat: „La un anumit moment, astăzi, presiunea a crescut peste 6 bari. Ce s-a întâmplat în TIR: ventilatoarele de fabricaţie americană, deci vorbim de ventilatoare de calitate bună, atunci când depăşesc 6 bari intră în sistem de auto-protecţie şi se opresc (…). Asta se pare că s-a întâmplat astăzi cu toate ventilatoarele din TIR, care s-au oprit împreună şi au creat situaţia de urgenţă. Colegii au lucrat imediat pentru a remedia situaţia şi pentru a ventila bolnavii, iar între timp au fost trimise şi ambulanţe pentru a prelua pacienţii. Un reprezentant al firmei care întreţine ventilatoarele era în curtea spitalului, dar nu a dorit să între în TIR şi să ajute pentru că erau pacienţi COVID. A preferat să rămână afară chiar dacă i s-au oferit materiale de protecţie”.

Declaraţiile vin în contextul în care trei pacienţi au murit, luni seară, după intrarea în stop cardio-respirator ca urmare a unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a declanşat o anchetă cu privire la decesul celor trei pacienţi (sursa: adevărul.ro).

Declaraţiile de presă sunt transmise live pe conturile Facebook şi YouTube ale Guvernului şi prin sistemul unic de distribuţie al Palatului Victoria.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii