Premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție

Premierul Florin Cîțu este ministrul interimar al Sănătății, în urma revocării din funcție a lui Vlad Voiculescu. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, miercuri, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al sănătății.

Florin Cîțu a ieșit la declarații în urmă cu doar câteva momente:

”Odată cu propunerea de revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu, am transmis domnului președinte și propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcția de ministru al Sănătății. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat președintelui României o nouă propunere – în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul președinte.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății până când colegii noștri de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții.

În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, iar mâine o să am două conferințe online: una cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitatelor COVID.

În continuare, rămâne o prioritate pentru noi această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru terapie intensivă și în același timp să gestionăm această perioadă dificilă.

Tot mâine vom avea ședință de guvern, pentru că sunt mai multe acte normative, importante pentru toți românii, care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătății, acte normative care nu suportă amânare”.

Articolul precedentMiniştrii care sunt membri USR PLUS nu vor participa la şedinţele Executivului
Articolul următorAlexandru Rafila: „Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului României”