Premierul Marcel Ciolacu: Guvernul nu va crește taxele și impozitele în 2024

Premierul Marcel Ciolacu: Guvernul nu va crește taxele și impozitele în 2024

Guvernul nu va crește taxele și impozitele în 2024, a declarat premierul Marcel Ciolacu, care marți a coordonat reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

„Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri. Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, citat în comunicatul Guvernului.
Guvernul a precizat că întâlnirile cu partenerii sociali vor continua și cu privire la nivelul salariului minim.

Potrivit Guvernului, la reuniunea de marți au fost discutate și alte teme de interes, precum asigurarea forței de muncă, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene.

„De asemenea, a fost discutat în primă lectură ordinul ministrului Muncii și Solidarității Sociale privind stabilirea sectoarelor de negociere colectivă și a fost analizat regulamentul privind colaborarea în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, conform noii Legi a Dialogului Social”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii