Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi restricții, care vor fi detaliate

După o ședință cu principalii responsabili din sănătate, președintele Klaus Iohannis a anunțat noi restricții care vor fi detaliate de autorități vineri.

Astfel, toți elevii intră în vacanță începând de luni. Masca devine obligatorie în toate spațiile, iar circulația de noapte va fi permisă doar celor vaccinați și în interes de serviciu.

”Tocmai s-a încheiat o ședință la care au participat premierul, miniștrii cu atribuții, experți. Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia singura soluție e vaccinarea. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume – unde s-au vaccinat 70%, pandemia nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea e reticentă, s-a declanșat valul. Dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI.

Până atunci, e nevoie de restricții” a început președintele anunțul de miercuri seara. Iohannis a subliniat că vineri vor fi anunțate toate restricțiile în detaliu, dar a dat câteva exemple:

E evident că școlile sunt puternic afectate. De luni, în mod normal ar fi vacanță pentru cei mici. Vacanța va fi valabilă și pentru gimnaziu și liceu, 2 săptămâni.

De luni, masca devine obligatorie peste tot. Este regretabil, dar trebuie instituite restricții. Intră în vigoare de luni

Noaptea, circulația va fi restricționată, excepție fac cei vaccinați. Ziua, la majoritatea activităților va fi permis accesul doar cu certificat verde” a anunțat președintele.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
2.7 ° C
3.3 °
2 °
88 %
1kmh
90 %
Dum
7 °
lun
9 °
mar
8 °
mie
5 °
joi
8 °

Opinii