Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu: Pensiile ar trebui să crească, la jumătatea acestui an, cel puţin cu rata inflaţiei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu: Pensiile ar trebui să crească, la jumătatea acestui an, cel puţin cu rata inflaţiei

Liderul social democrat, Marcel Ciolacu spune că aceeaşi majorare ar trebui aplicată şi salariilor, atât din sistemul bugetar, cât şi din cel privat.

În privinţa facturilor mari la energie, Marcel Ciolacu a explicat că PSD are o soluţie, dar că aşteaptă mai întâi varianta ministrului Virgil Popescu.

„Am avut o lege a PSD care prevedea o majorare de 40%. S-a făcut o majorare de 14%, apoi la începutul acestui an s-a venit şi cu ceva punctual pentru pensiile cele mai mici, plus o mărire de 10%. Noi trebuie să avem în vedere inflaţia. Cumva toate veniturile românilor, atât în privat cât şi la stat, la jumătatea acestui an, cel târziu în septembrie, trebuie discutate şi mărite”, a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

În plus, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că formaţiunea politică pe care o conduce are şi o soluţie pentru criza din energie.

„Ori mărim capacităţle de producţie, ca să avem surplus de energie, ori dacă vii şi reglementezi preţul, el nu poate fi acoperit decât prin import şi atunci subvenţionezi importul de energie. Este o decizie sensibilă şi trebuie cântărită şi cu cei de la ANRE. Poate că şi ei ar fi trebuit să ia aceste decizii din timp, cu contracte bilaterale şi atunci industria românească nu ar fi avut această problemă, dacă industria românească ar fi avut contracte bilaterale pe termen lung”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii