Prima oară în România: Reuniunea miniștrilor afacerilor externe NATO

Prima oară în România: Reuniunea miniștrilor afacerilor externe NATO

Ministerul Afacerilor Externe va organiza, în perioada 29-30 noiembrie 2022, la București, reuniunea miniștrilor afacerilor externe NATO. Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului și va fi găzduit de ministrul Bogdan Aurescu împreună cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis miercuri MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a dezvăluit sigla evenimentului, care este practic un colaj compus din logo-ul NATO și Arcul de Triumf stilizat.

La reuniune au fost invitate și Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia şi Herţegovina, a scris marți Agerpres, citând surse oficiale. Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

România găzduieşte pentru prima oară o reuniune a miniştrilor de Externe din NATO. În 2008, România a găzduit summitul NATO. Reuniunea formală a miniştrilor de Externe din ţările NATO a fost anunțată în aprilie de ministrul Bogdan Aurescu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
4.2 ° C
5 °
2.8 °
92 %
2.6kmh
100 %
lun
5 °
mar
7 °
mie
10 °
joi
10 °
vin
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii