Procedura de adopție va deveni mai simplă în România

Procedura de adopție va deveni mai simplă, după ce Guvernul va adopta în ședința de miercuri, 28 iulie, noile Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 273/2004.

În proiectul de act normativ este propusă, ca modificare, reglementarea procedurii de verificare anuală a îndeplinirea condiţiilor care au stat la baza eliberării atestatului.

În acest document au fost incluse și prevederi referitoare la evaluarea anuală în cazul în care adoptatorul/familia adoptatoare îşi schimbă domiciliul/reşedinţa după obţinerea atestatului.

Mai mult decât atât, în proiectul de lege este prevăzută și stabilirea ierarhiei priorităţii la adopţie pentru familiile care au acest drept stabilit prin lege.

Documentul are în vedere și asigurarea premiselor accesului echitabil pentru toţi adoptatorii/familiile adoptatoare la intrarea pe liste în procesul de potrivire, stabilind un singur criteriu de ierarhizare, vechimea atestatelor, şi, respectiv, stabilirea unei perioade maxime în care se poate derula potrivirea practică, respectiv 3 luni de la acordul adoptatorului/familiei adoptatoare cu privire la continuarea procedurii de potrivire practică.

Prin acest proiect de lege va fi eliminată birocratizarea excesivă a anumitor etape ale procesului de adopţie, citeaza Antena 3.

Acest lucru va putea fi realizat prin înlocuirea copiilor legalizate după anumite documente cu copii certificate de către direcţie, pentru conformitate cu originalul.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.8 ° C
19.4 °
16.1 °
48 %
0.5kmh
0 %
Dum
19 °
lun
26 °
mar
16 °
mie
15 °
joi
16 °

Opinii