Programul „Masa Sănătoasă” pentru elevii din România a fost votat de Guvern

Programul „Masa Sănătoasă” pentru elevii din România a fost votat de Guvern

Guvernul a aprobat lista unităților școlare care vor fi incluse în programul Masă sănătoasă. Potrivit premierului, de acest program vor beneficia 450.000 de copii.

Marcel Ciolacu a anunțat aprobarea listei celor peste 1.200 de unități școlare din toată țara incluse în programului „Masă sănătoasă”.

„Această măsură nu doar că ajută copii din sute de mii de familii, dar are ca efect și reducerea abandonului școlar”, a afirmat premierul.

Lista școlilor din programul Masă sănătoasă poate fi consultată AICI.

Programul ”Masa sănătoasă” presupune acordarea unei mase calde sau după caz, a unui pachet alimentar, în limita a 15 lei/beneficiar. În preț este calculată materia primă și serviciile de preparare a produselor precum și cheltuielile de transport.

Vor beneficia de o masă caldă sau de un pachet cu produse preșcolarii și elevii prezenți la ore, conform structurii anului școlar.

Programul Masa sănătoasă nu se acordă pe durata vacanțelor sau a altor sărbători declarate prin lege ca zile nelucrătoare. Elevii și preșcolarii pot consuma masa caldă în sala de clasă sau într-un spațiu dedicat în acest scop, cu mențiunea că trebuie respectat Ordinul ministrului sănătății nr. 1546/2020. De asemenea, trevuie adăugat fatpul că unitățile școalare trebuie dotate cu spații de depozitare a produselor alimentare, care să respecte indicațiile producătorului, potrivit gov.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii