Programul „Prima Conectare” din 2024 aduce noi oportunități pentru familiile cu venituri reduse din România

Programul „Prima Conectare” din 2024 aduce noi oportunități pentru familiile cu venituri reduse din România

Programul „Prima Conectare” din 2024 aduce noi oportunități pentru familiile cu venituri reduse din România. Guvernul, prin fondurile primite de la Uniunea Europeană prin PNRR, a alocat sume substanțiale pentru sprijinirea familiilor care nu au acces la sistemele publice de alimentare cu apă și canalizare.

Conform programului, fiecare familie eligibilă, cu un venit pe membru de familie sub 1.700 de lei, poate primi până la 1.900 de euro pentru a se racorda la aceste servicii esențiale.
Guvernul a anunțat că deja au fost derulate două sesiuni ale programului, în care s-au alocat aproape 300.000 de lei pentru 34.000 de gospodării. Fondurile totale pentru „Prima Conectare” în 2024 se ridică la 850 de milioane de lei, iar implicarea în proiect este în creștere constantă.

Programul este finanțat din fondurile PNRR și că s-au aprobat recent contracte noi de 48 de milioane de lei.
Este important de menționat că acest program este destinat exclusiv persoanelor singure sau familiilor cu venituri reduse.

Cei interesați trebuie să se adreseze operatorilor de apă și canalizare din localitatea lor pentru a solicita finanțarea și a îndeplini formalitățile necesare pentru a beneficia de acest sprijin financiar, potrivit antena3.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
16.3 ° C
17.7 °
13 °
55 %
2.1kmh
0 %
sâm
24 °
Dum
26 °
lun
29 °
mar
28 °
mie
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii