Proiect de lege: Zilele de 6 și 7 ianuarie să fie libere

Proiect de lege: Zilele de 6 și 7 ianuarie să fie libere

Boboteaza şi Sfântul Ioan, adică 6 și 7 ianuarie, ar putea fi zile libere, potrivit unui proiect de lege inițiat în septembrie și depus în Parlament de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de liderul grupului deputaţilor PSD, Alfred Simonis. 

”Nu cred că este cu nimic ieșit din comun Boboteaza și Sf. Ion să fie zile libere”, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu, întrebat despre proiectul de lege care prevede ca zilele de 6 și 7 ianuarie să fie libere.

”Eu sunt creștin ca și dumneavoastră, sunt două sărbători mari, Boboteaza și Sfântul Ion și nu cred că este cu nimic ieșit din comun ca aceste două zile să fie zile libere.
Foarte mulți români participă atât la Bobotează și foarte mulți români sărbătoresc Sfântul Ion, cei mai mulți sfinți sunt de Sfântul Ion”, spune Marcel Ciolacu.
Potrivit proiectului, 6 şi 7 ianuarie – Sărbătoarea Botezului Domnului şi Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul – vor fi introduse în Codul muncii ca zile libere. În expunerea de motive se arată că în România, potrivit datelor oficiale furnizate de ultimul recensământ din anul 2011, 16.307.004 cetăţeni români sunt creştini ortodocşi, ceea ce reprezintă 86,45% din populaţia totală declarată a ţării.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
4.2 ° C
5 °
2.8 °
92 %
2.6kmh
100 %
lun
5 °
mar
7 °
mie
10 °
joi
10 °
vin
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii