O nouă zi de proteste împotriva restricțiilor. Mii de oameni au ieșit în stradă în București și în mai multe orașe

O nouă zi de proteste împotriva restricțiilor. Mii de oameni au ieșit în stradă în București și în mai multe orașe

ACTUALIZARE

188 de oameni au fost audiați și au fost aplicate peste 200 de amenzi în urma protestului din București. 12 jandarmi au fost răniți în urma protestelor din capitală unde mii de persoane au manifestat împotriva restricțiilor datorate pandemiei de COVID 1-19. Spre miezul nopții protestele au degenerat, iar forțele de ordine au intervenit. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară

Proteste în România. Mii de oameni au ieșit în stradă împotriva noilor restricții de circulație. A fost ocupată Piaţa Victoriei din Bucureşti. 

Protestarii au sfidat noile limitări impuse de Guvern, care interzic circulaţia după ora 20.00. Participanţii la protestul anti-restricţii din Bucureşti au ocupat, luni seara, în jurul orei 20.15, centrul Pieţei Victoriei. Ei au scandat lozinci printre care „Masca jos”, „Jos Guvernul”, „Libertate te iubim, ori învingem, ori murim”, „Jos criminalii”. Protestarii au mărșăluit pe străzile oraşului, transmiţând acelaşi gen de mesaje, dar şi cântând imnul naţional „Deşteaptă-te române”, relatează Agerpres. Manifestarea de protest a fost iniţiată pe o pagină de socializare.

Și în alte orașe din țară au avut loc astfel de proteste. Peste o sută de protestari și la Pitești în fața Prefecturii, transmite ArgesulOnline.ro. ”Nu se mai poate aşa, ne tăiaţi din programul de lucru, dar taxele le vreţi la fel”, a spus unul dintre protestatari

În Constanța, aproape 300 de persoane s-au îndreptat spre Poarta 2, pe Valea Portului. Mai apoi vor merge pe bulevardul Tomis până la Dacia. Urmează bulevardul Lăpușneanu și Casa de Cultură, unde vor staționa transmite Constanța TV. Protestatarii s-au oprit în fața Catedralei Arhiepiscopale și au rostit rugăciunea ”Tatăl nostru”

Proteste similare au avut loc la Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara sau Focșani.  Reprezentanții Jandarmeriei București au făcut declarații, marți, cu privire la protestul care a avut loc luni seară în București, protest marcat de un episod violent în momentul retragerii manifestanților.

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii