fbpx

PSD: Coerenţa restricţiilor este compromisă atunci când închizi şcolile, dar laşi păcănelele deschise

Partidul Social Democrat acuză Guvernul de lipsă de viziune în contextul adoptării noilor restricţii, cu referire în special la gestionarea situaţiei din şcoli. Social-democraţii susţin că Executivul nu a reuşit să ia măsurile necesare pentru desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă.

PSD a transmis că Guvernul nu poate fi credibil „atunci când spune că şcolile trebuie închise, dar lasă deschise sălile de jocuri de noroc”. „Coerenţa restricţiilor este compromisă atunci când închizi şcolile, dar laşi păcănelele deschise. PSD condamnă modul arbitrar şi contradictoriu în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în acelaşi timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă. Această abordare disproporţionată şi incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului şcolar, cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori”, se arată într-un comunicat al partidului. Social-democraţii au mai precizat că „nici până la această oră” nu au fost cumpărate teste COVID-19 pentru şcoli, în ciuda faptului că PSD a cerut testarea periodică în unităţile de învăţământ. „Vacanţa forţată impusă de Ministerul Educaţiei arată eşecul catastrofal al Guvernului în acest domeniu vital pentru societate.

Nici până la această oră, Guvernul nu a fost în stare să cumpere testele covid non-invazive, deşi PSD a cerut cu insistenţă, încă din luna iulie, ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei să pregătească organizarea testării periodice în unităţile de învăţământ”, arată sursa citată. Nu în ultimul rând, PSD susţine că vacanţa prelungită a elevilor „este un mod perfid prin care Guvernul evită plata concediului pentru părinţii care vor trebui să rămână la domiciliu pentru supravegherea copiilor”.

„Chiar şi şcolile private, cu resurse financiare majore, care au îndeplinit cerinţele derulării procesului educaţional în siguranţă, cerinţe invocate de ministrul Cîmpeanu toată vara (au asigurat testarea, au suplimentat spaţiile astfel încât să permită distanţarea, au asigurat un control strict al normelor de protecţie sanitară) – au fost trimise azi în sistem online. Asta arată lipsa de viziune a acestei guvernări care ştie doar să închidă o ţară, nu să şi o dezvolte!”, au mai transmis social-democraţii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
18.4 ° C
19.4 °
16 °
83 %
1.5kmh
75 %
vin
27 °
sâm
30 °
Dum
19 °
lun
25 °
mar
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii