PSD depune iarăși la Parlament proiectul privind construcția de hidrocentrale mici în arii protejate

PSD depune iarăși la Parlament proiectul privind construcția de hidrocentrale mici în arii protejate

PSD depune iarăși la Parlament proiectul privind construcția de hidrocentrale mici în arii protejate, iar senatorul Daniel Zamfir a declarat luni că inițiativa „respectă întru totul directivele europene”.

El a oferit drept exemplu cazul Olandei.

„Sunt situații în Uniunea Europeană când acest lucru a fost posibil – și avem cazul Olandei, când au fost determinate niște arii protejate în dreptul unor ferme ale olandezilor, acele suprafețe au fost scoase din ariile protejate, deci iată că se poate”, a adăugat Daniel Zamfir.

„Vreau să asigur, repet, încă odată, pe toată lumea că acest proiect de lege este în conformitate cu directiva europeană privind ariile protejate, dar mai important este faptul că, iată, putem continua niște investiții care, pe lângă faptul că produc energie verde, de asemenea, regularizează cursul apelor, deci previne inundațiile și, nu în ultimul rând, asigură alimentarea cu apă a zonelor limitrofe”, a mai spus social-democratul, potrivit B1 TV.

Întrebat dacă PSD anticipează că opoziția va ataca din nou proiectul la CCR pentru a-l bloca, senatorul a răspuns: „Sigur că o pot face. Dacă sunt inconștienți în continuare, o pot face. Repet, acum forma în care am prezentat-o este cea care corespunde observațiilor Curții Constituționale. Repet, am eliminat acele propuneri care au fost respinse din cauza bicameralismului. Ca atare, suntem în situația în care depunem un proiect de lege care respectă întru totul directivele europene”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii